Σκανδαλώδεις τοποθετήσεις στελεχών σε Δημόσιο Οργανισμό

Σκανδαλώδεις τοποθετήσεις στελεχών σε Δημόσιο Οργανισμό

Αρ. Πρωτ. 9965/11.05.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Η πρακτική του ΠΑΣΟΚ για τοποθέτηση ημετέρων σε δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ, συνεχίζεται παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διατρέχει η χώρα μας. Οι εξαγγελίες περί μείωσης των δαπανών, περικοπής των μισθών στελεχών του δημοσίου και διαφάνειας στο δημόσιο τομέα, μάλλον δεν ισχύουν για τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, όπου το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο. Συγκεκριμένα, ανώτατα στελέχη του Οργανισμού, που συνταξιοδοτήθηκαν, συνεχίζουν να απολαμβάνουν των προνομίων τους, παραμένοντας στην θέση τους, παρόλη την συνταξιοδότησή τους και των πλουσιοπάροχων μπόνους και εφάπαξ που έλαβαν. Πέραν όμως της πλουσιοπάροχης σύνταξης που λαμβάνουν, παραμένουν στην θέση τους και αμείβονται(!)  μέσω απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Το θράσος και η ανευθυνότητα του αρμόδιου Υπουργείου δεν έχουν όρια, την στιγμή που οι θυσίες που απαιτούν να κάνει ο Ελληνικός λαός είναι πολλές και μεγάλες. Δεν είναι δυνατόν να περικόπτονται από την Κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ δώρα και επιδόματα που κατέκτησαν οι Έλληνες εργαζόμενοι και την ίδια ώρα στελέχη Οργανισμών να λαμβάνουν πέρα από την πλουσιοπάροχη σύνταξη τους αμοιβές  μέσω απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αρεστοί του κυβερνώντος κόμματος, το αρμόδιο Υπουργείο καταφεύγει σε ενέργειες, που προκαλούν το αίσθημα του λαού. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να διερευνήσει την παραπάνω υπόθεση και να απομακρύνει τα στελέχη αυτά, από την θέση διοικητικής ευθύνης που τα έχει τοποθετήσει.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιες είναι οι αμοιβές που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα Διοικητικά στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και αν σκοπεύει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα;

Απάντηση Υπουργείου